© Yeraltı Haber 2021

Limak, Mozambik'te Enerji Santrali Yatırımının Açılışını Yaptı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Silvino Augusto Jose Moreno tarafından yapılan açılış törenine Limak Çimento Grubu CEO'su M. Erkam Kocakerim, Türkiye Cumhuriyeti Maputo Büyükelçisi Hüseyin Avni Aksoy, Maputo Eyaleti Devlet Sekreteri Vitoria Dias Diogo ve Matola Belediye Başkanı Calisto Cossa da katıldı. Yaklaşık olarak 4 ayda inşa edilen enerji santralinin açılışında çok sayıda devlet görevlisi ve iş insanı da yer aldı.

4.8 MW kapasiteli Limak Cimentos S.A. Doğal Gaz Santrali, Türkiye'nin ikinci büyük çimento üreticisi olan Limak Çimento tarafından, 3,5 milyon Euro'ya finanse edildi. Santral, Limak Çimento Grubu'nun 2050 Net Sıfır Karbon hedefi doğrultusunda 'temiz enerji' projesi olarak yapıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Limak Çimento Grubu CEO'su M. Erkam Kocakerim, yeni kurulan Limak Cimentos’un, ülkenin çimento standartları kapsamında ürün belgesini alan ilk çimento şirketi olduğunu ve tüketiciyi sürekli kalite ile buluşturacağını söyledi. Kocakerim, “20’den fazla ülkede, 60.000’e yakın çalışanı ile çimento üretimi, inşaat, turizm, altyapı, enerji üretimi ve havacılık gibi pek çok alanda faaliyet gösteren Limak Şirketler Grubu için Mozambik’in yerinin çok ayrı ve çok özel olduğunu tüm samimiyetim ile ifade etmek isterim. Bu ülkeye geldiğimiz günden bugüne hep misafirperverlik ve destek gördük. Biz de hep işimizin kalitesine odaklandık. Global ve derin bir kriz ortamında kurduğumuz fabrikamızda olduğu gibi, bizi burada bir araya getiren '4.8 MW kapasiteli Doğal Gaz Santrali' projemizin yatırımını da yine öz kaynaklarımızla gerçekleştirmiş olduk. 3,5 milyon Euro yatırım yaptığımız 4,8 MW kapasiteli, son derece teknolojik bu tesisin hayırlı olmasını diliyorum. Bu proje ile bir yandan çevreci bir teknoloji ve yakıt ile fabrikanın enerji tüketimi sağlanmış olacak; diğer yandan ülkenin elektrik kapasitesinin yeni yatırımlara yönlendirilmesini mümkün kılacak” dedi.

Limak Grubu’nun dünyanın pek çok ülkesindeki mega projelerde çimentodan inşaata, elektrik üretiminden işletmeye kadar tüm faaliyet zincirini yürüttüğünü vurgulayan Kocakerim, Mozambik için çevre dostu yeni projelerle değer yaratmaya, know-how’larını aktarmaya ve yerel uzman yetiştirme programlarına hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER